Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Πότε θα πληρωθούν στους δικαιούχους τα αναδρομικά

Δύο υπουργικές αποφάσεις υπογράφονται σήμερα και καθορίζουν την πληρωμή στους συνταξιούχους για τα αναδρομικά.


Η εξόφληση των αναδρομικών του 11μήνου Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016 ολοκληρώνεται την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, όταν θα καταβληθούν τα σχετικά ποσά σε συνταξιούχους Δημοσίου, σε ναυτικούς του πρ. ΝΑΤ, σε δημοσιογράφους του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, τραπεζουπαλλήλους του πρ. ΕΤΑΤ και πρώην υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Σε δυο εβδομάδες ξεκινά η πληρωμή για τα αναδρομικά 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχους και σε 4 τμήματα και εντός μιας εβδομάδας, όπως γίνεται με τις συντάξεις.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε πρώην ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ μαζί με τις συντάξεις Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, τα αναδρομικά θα καταβληθούν μαζί με τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, από τις 22 ή 23 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, λόγω του κορωνοϊού. Διευκρίνισε δε ότι τα ποσά αυτά είναι μη συμψηφιστέα με βεβαιωμένες οφειλές, ανεκχώρητα, ακατάσχετα και δεν θα γίνει παρακράτηση φόρου.

Η πρώτη καταβολή αναδρομικών τοποθετείται την μεθεπόμενη Πέμπτη - Παρασκευή, στις 22 ή 23 Οκτωβρίου, μαζί με τις συντάξεις ΙΚΑ, Τραπεζών, ΟΤΕ, σε πρώην μισθωτούς με ΑΜΚΑ που λήγει σε μονό αριθμό (1,3,5,7,9), σύμφωνα με το Έθνος.

Η δεύτερη καταβολή ακολουθεί την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου σε πρώην μισθωτούς ΙΚΑ, Τραπεζών, ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε ζυγό αριθμό (0,2,4,6,8,).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου