Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Τι αλλάζει σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα από τον Ιανουάριο 2021

Λόγω της μείωσης κατά 3 % των ασφαλιστικών εισφορών και της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2021 το τοπίο για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και πιο συγκεκριμένα οι μισθοί.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο-«σκούπα» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που παρουσίασαν την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης και η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου στο Υπουργικό Συμβούλιο προβλέπει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί. 

Η διάταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προβλέπει, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών εργαζομένων σε φορείς εκτός δημόσιων υπηρεσιών θα μειωθούν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες ως εξής:

-Κατά 1,85 ποσοστιαίες μονάδες από τα ασφάλιστρα υπέρ κλάδου ανεργίας. Η μείωση επιμερίζεται κατά 1,49 για τον εργοδότη και κατά 0,36 για τον εργαζόμενο. Το συνολικό ασφάλιστρο υπέρ ανεργίας θα διαμορφωθεί σε 2,4% και θα κατανεμηθεί κατά 1,2% στον εργοδότη και 1,2% στον εργαζόμενο.

-Κατά 0,30 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλίστρων υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών, η οποία θα μειωθεί κατά 0,12 από την εισφορά που καταβάλλουν οι εργοδότες υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ) και κατά 0,18 υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΕΛΠΕΚΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου