Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Πώς θα γίνει το άνοιγμα σχολείων σε Δημοτικό και Γυμνάσιο με self test

 Σχετικά με το άνοιγμα των υποόλοιπων βαθμίδων στα σχολεία, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, αναφέρθηκε στα self test στις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες αλλά και στα κρούσματα.

Ο κ. Κόπτσης, εξήγησε ότι από τα self test έχουν προκύψει περίπου 2.000 κρούσματα και έχουν κλείσει 160 σχολεία. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κόπτσης στον ΑΝΤ1, το ποσοστό των μαθητών που έχουν βρεθεί θετικοί είναι 0,1% και έχουν κλείσει το 0,7% των τμημάτων και το 0,9% των σχολείων.

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση η διαδικασία κρίνεται άκρως επιτυχημένη και χάρη σε αυτήν περιορίστηκε η μετάδοση του κορονοϊού στο άνοιγμα σχολείων.

Όπως είπε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, τα self test θα είναι υποχρεωτικά και στους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα.

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα.

Τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), οι Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις, καθώς και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 23/4.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου