Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Βγαίνει η απόφαση για το άνοιγμα σχολείων ύστερα από την θετική εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας

οι πρώτοι που θα μπορούν με τον ΑΜΚΑ τους να προμηθευτούν τα τεστ αναμένεται να είναι  από την Πέμπτη, μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών καθώς και εκπαιδευτικοί 

Η βεβαίωση ότι έγινε self test μία φορά την εβδομάδα αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε κάθε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (μάθημα, εργαστήρια κλπ) καθώς και για το άνοιγμα σχολείων. Η βεβαίωση θα προσκομίζεται στο σχολείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς και στο Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές. Τα self test θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι με οδηγίες που θα λαμβάνονται από το φαρμακείο.

Oι γονείς θα πρέπει να υπογράφουν κάθε βδομάδα υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι το παιδί τους υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό και βγήκε αρνητικό κάθε Δευτέρα, θα στέλνουν τη δήλωση στο σχολείο με την οποία θα ενημερώνουν ότι έχει γίνει το τεστ και ότι είναι αρνητικό, κάτι που επαφίεται στην ατομική και κοινωνική ευθύνη.

Παράλληλα σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ δύο είναι οι άμεσες προϋποθέσεις που απαιτούνται:

πρώτη, η εκπόνηση και εφαρμογή ενός προγράμματος εμβολιασμού  του συνόλου των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού των σχολικών μονάδων μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, ώστε μετά το Πάσχα να έχουμε εξασφαλισμένο το τείχος ανοσίας

δεύτερη η σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και τα Κέντρα Υγείας ενίσχυση των σχολικών μονάδων με εξειδικευμένο προσωπικό για την αξιόπιστη διενέργεια των self ή rapid tests κάθε εβδομάδα, τη θερμομέτρηση των μαθητών και την διαχείριση τυχόν περιστατικών. Η παροχή της δυνατότητας δωρεάν τεστ, παραμένει αδήριτη αναγκαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου