Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Πάσχα στο χωριό και άνοιγμα σχολείων ο πονοκέφαλος των ειδικών

Προς το παρόν οι επιστήμονες αναμένουν τα όποια δεδομένα θα έχουν μέχρι τέλος εβδομάδας όταν και αναμένεται να δοθεί ή όχι το πράσινο φως για το άνοιγμα σχολείων. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και η προμήθεια των self tests τα οποία θα είναι διαθέσιμα εντός της εβδομάδας από τα φαρμακεία όλης της χώρας προκειμένου μαθητές και καθηγητές να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό εάν το επιτρέψουν οι επιστήμονες πρώτοι στα θρανία αναμένεται να επιστρέψουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου.

Σύμφωνα πάντως με τον καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδη Βατόπουλο, «θα μπορούσε να γίνει (άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα) αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο». Όπως είπε, όμως, υπάρχουν δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις, με την πρώτη να εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου για τις πανελλήνιες 2021 , κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά και η δεύτερη που επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακινήσεων εκτός νομών για το Πάσχα. Όπως είπε χθες στον ΣΚΑΪ, είναι ακόμα νωρίς να γίνει η συζήτηση για το Πάσχα, ενώ απάντησε «θα το δούμε», στην ερώτηση αν θα επιτραπεί σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί να πάνε στα χωριά τους.

Πληροφορίες πάντως που θέλουν τους εμβολιασμένους να μην υπόκεινται σε περιορισμούς για τις μετακινήσεις το Πάσχα μπορεί να μην διαψεύδονται αλλά δεν σχολιάζονται από το κυβερνητικό επιτελείο, στελέχη του οποίου σημειώνουν στο Πρώτο Θέμα πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη», ενώ συμπληρώνουν πως «στην κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε, δεν επιθυμούμε να υπάρξει διαχωρισμός των πολιτών αλλά να διασφαλίσουμε πως με τις αποφάσεις μας δεν επιβαρύνεται το επιδημιολογικό φορτίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου