Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Άνοιγμα σχολείων - Κεραμέως: Ίσως περιοριστούν οι διακοπές για μαθήματα στα σχολεία

Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων καθώς μίλησε στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” της Φαίης Μαυραγάνη στο OPEN” για το άνοιγμα των σχολείων και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι μέρες διακοπών των Χριστουγέννων για μαθήματα και το άνοιγμα των σχολείων.

Καταλαβαίνω πλήρως τις αγωνίες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Περιμένουμε να δούμε όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Απόφαση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. θα συζητήσουμε με τους ειδικούς. Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν υπάρχει σκέψη να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις εορτές απάντησε πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επ αυτού, όμως προτεραιότητα είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία με πρώτα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά.

Η Υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι μέρες διακοπών των Χριστουγέννων ώστε να γίνουν μαθήματα δια ζώσης.

Σε ερώτηση ποια είναι η άποψή της στην πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία μια εβδομάδα πριν τις εορτές, η Υπουργός απάντησε πως το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία και είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου