Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Επίδομα 800 ευρώ: Τι θα ισχύσει

Πάνω από 1 εκατομμύριο είναι οι δικαιούχοι επίδομα 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο, που θα καταβληθεί σε όσους τεθούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

1η κατηγορία των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή: Από 15/11 έως 24/11 οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το έντυπο στην Εργάνη και μετά κουμπώνει η αίτηση των εργαζομένων

Πέραν της ειδικής αποζημίωσης που θα λάβουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποκτούν και άλλα ευεργετήματα, όπως είναι η αναστολή πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων του Νοεμβρίου και συγκεκριμένα της πληρωμής των δόσεων του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Για το διάστημα της αναστολής το κράτος θα καταβάλει και τις εισφορές του εργαζόμενου που του αναλογούν ενώ ο εργοδότης δεν μπορεί να προβεί σε απολύσεις προσωπικού τόσο στη διάρκεια των αναστολών όσο και μετά, για χρονικό διάστημα ίσο με εκείνο της αναστολής των συμβάσεων. 

Το ποσό της ειδικής αποζημίωσης, από τον μήνα Νοέμβριο, αυξάνεται σε 800 από 534 ευρώ τον μήνα, τόσο για τους εργαζόμενους που θα «παγώσουν» οι συμβάσεις τους λόγω του lockdown, από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, όσο και για εκείνους οι οποίοι ήταν ήδη αναστολή, όπως οι απασχολούμενοι στα τουριστικά επαγγέλματα, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου