Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Το σχέδιο για τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο για την έναρξη εμβολιασμού κατά της COVID-19. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει και εφόσον το εμβόλιο για τον κορονοϊό λάβει τη σχετική άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη από τον Ιανουάριο και μετά να ξεκινήσει εμβολιασμούς. 

«Η χώρα μας είναι έτοιμη. Μετά την έγκριση θα ακολουθήσει παράδοση και την επόμενη μέρα από την παράδοση θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έχει προτεραιοποιήσει τις κατηγορίες και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι μηχανισμών έχει κινητοποιηθεί, έτσι ώστε να έχουμε εμβολιαστικά κέντρα, το προσωπικό που θα μας εμβολιάσει, όλα με ασφάλεια και με υψηλό δείκτη ευθύνης», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία 1.018 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα και εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως 2.117.440 πολίτες. Αν η χώρα μας προμηθευτεί περισσότερες δόσεις εμβολίων θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων. Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν.

Υπάρχει επίσης σχεδιασμός και για τις συνθήκες μεταφοράς των εμβολίων, τα οποία διατηρούνται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η χώρα μας προμηθεύτηκε 14 ψυγεία κατάλληλα για την συντήρηση του εμβολίου και τα οποία θα διανεμηθούν σε διαφορετικά σημεία της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου