Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Τι θα γίνει με άνοιγμα σχολείων, καταστήματα και μετακινήσεις

H δεκαπενθήμερη παράταση του lockdown στην Αττική, θεωρείται σχεδόν δεδομένη, καθώς το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό και η πίεση στα νοσοκομεία αυξάνεται.

Για το άνοιγμα σχολείων εξετάζονται διάφορα σενάρια, ωστόσο κυβέρνηση και ειδικοί θεωρούν πως όταν το επιστρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, καθώς θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες 2021 και στη συνέχεια να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.

Το άνοιγμα της αγοράς φαίνεται να μετατίθεται για τις 8 Μαρτίου. Η αγωνία των εμπόρων έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς ήδη τα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά για 3 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να χαθεί η χειμερινή εκπτωτική περίοδος και οι καταστηματάρχες να βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες ποσότητες αποθεμάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θεσμικών παραγόντων η μείωση του τζίρου τη φετινή εκπτωτική περίοδο θα φτάσει το 80% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που διογκώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιανικό εμπόριο.

Eν τω μεταξύ παράταση στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων οι οποίες κανονικά ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου